English Mogućnost pristupa RSS   Mapa weba Korisni linkovi
Novosti
Natječaji
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas osječkom veslačkom klubu Iktus na čak sedamnaest zlatnih te po pet srebrnih i brončanih medalja koje su osvojili na tradicionalnoj 51. veslačkoj regati koja je 20. kolovoza održana na Dunavu kod Mohača u Mađarskoj.
 
Zbog odličnih rezultata i osvojene brončane medalje već prvog dana natjecanja na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom koje se od 18. do 23. kolovoza održava u velškom Swanseaju, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas Mariji Vidaček, članici AKOSI ''Agram'' iz Zagreba.
 

Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas Ivani Babić (55 kg) iz Taekwondo kluba Marjan i Brigiti Matić (78 kg) iz Judo kluba Pujanke na zlatu koje su osvojile na Olimpijskim igrama mladih.

 

Za osvojeno četvrto mjesto ekipno te izvrsne pojedinačne rezultate koje su ostvarili Vedran Mihal i Mislav Glibo osvojivši zlato, Petar Bratulić osvojivši srebro te Fabijan Čorak osvojivši broncu, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević danas je čestitao i zahvalio se na iznimnom trudu svim hrvatskim sudionicima ovogodišnje 11. svjetske geografske olimpijade koja se od 12. do 18. kolovoza održala u Krakowu.

 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1.izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Unaprjeđivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira''.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju Mjere 3.1. izmijenilo rok za dostavu projektnih prijedloga na objavljeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga ''Modernizacija školskih kurikuluma u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom i potrebama tržišta rada - faza II''.
 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Roko Andričević čestitao je danas našoj najboljoj atletičarki Sandri Perković na prvom mjestu u bacanju diska i Ani Šimić na trećem mjestu u skoku u vis.
 
Zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc.  Roko Andričević čestitao je danas sportašima s Veleučilišta VERN na osvojenom prvom mjestu u futsalu, sportašima Sveučilišta u Zagrebu na drugom mjestu u veslačkom osmercu i stolnom tenisu te sportašicama Sveučilišta u Splitu  na trećem mjestu u tenisu, ostvarenima na 2. europskim sveučilišnim igrama koje su se od 24. srpnja do 6. kolovoza održale u Rotterdamu u Nizozemskoj.
 
Obavještavamo sve ustanove u sustavu znanosti i visokog obrazovanja da je plaća za srpanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima dana 12. kolovoza 2014. godine. Obavijest o datumu izvršene isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Obavještavamo sve školske ustanove da je plaća za srpanj 2014. godine isplaćena zaposlenicima svih školskih ustanova dana 7. kolovoza 2014. godine. Obavijest o datumu isplate plaća svaki će mjesec biti objavljena na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
 
Sukladno Preporukama za unaprjeđenje procesa planiranja zakonodavstva i provedbe procjene učinaka propisa sadržanim u Izviješću o provedbi Godišnjeg plana normativnih aktivnosti za 2013. godinu Vlade Republike Hrvatske, Ureda za zakonodavstvo, a u svrhu informiranja javnosti, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Obrazac prethodne procjene i Teze za Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi s naznakama i obuhvatom materije koja se spomenutim Zakonom namjerava urediti, kratkim obrazloženjem problema koji se namjeravaju riješiti, zadanim ciljevima koji se propisom namjeravaju dostići, te tezama kojima se ti ciljevi namjeravaju postići.
 
Nakon provedene javne rasprave, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar donio je Pravilnik o studentskoj ispravi koji je objavljen u "Narodnim novinama", broj 90/2014., od 25. srpnja 2014. godine.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je Marinu Soljačiću, profesoru fizike na američkome Massachusetts Institute of Technology (MIT), na osvojenoj nagradi za najbolje znanstvenike mlađe od 42 godine koju mu je dodijelila Zaklada Leonarda Blavatnika u suradnji s New York Academy of Sciences (NYAS).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta uskoro objavljuje otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru natječaja  Istraživačke stipendije za profesionalni razvoj mladih istraživača i poslijedoktoranada.
 
Obavještavamo udruge koje su prijavile svoje projekte na Poziv za prijavu na Natječaj za financiranje projekata udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima, da je izrađena Privremena lista odabranih projekata.
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je danas hrvatskoj taekwondo reprezentaciji na uspjehu ostvarenom na  Svjetskom taekwondo kadetskom prvenstvu održanom od 24. do 27. srpnja 2014. godine u  Azerbajdžanu, u gradu Bakuu.
 
Objavljena su slobodna upisna mjesta u srednjim školama za jesenski upisni rok.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izradilo je prema propisanoj proceduri Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju koji sadrži naznake i obuhvat materije koja se namjerava urediti Nacrtom prijedloga Zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju, te kratko obrazloženje problema koji se namjeravaju riješiti, kao i ciljeve koji se time namjeravaju postići.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta izradilo je prema propisanoj proceduri Nacrt prijedloga iskaza o procjeni učinaka Nacrta prijedloga zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju koji sadrži naznake i obuhvat materije koja se namjerava urediti Nacrtom prijedloga Zakona o srednjoškolskom odgoju i obrazovanju, te kratko obrazloženje problema koji se namjeravaju riješiti, kao i ciljeve koji se time namjeravaju postići.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta provelo je savjetovanje s javnošću o Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka izmjena i dopuna Zakona o Agenciji za mobilnost i programe EU u trajanju od 30 dana. Javna je rasprava zaključena11. srpnja 2014. Ministarstvo nije zaprimilo primjedbe ni mišljenja na internetsko savjetovanje.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je javnu raspravu o Prijedlogu izmjena i dopuna Pravilnika o tjednim radnim obvezama učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (Narodne novine, broj 34/14. i 40/14. – ispr.).
 
Ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar čestitao je mladim hrvatskim informatičarima na medaljama koje su za Hrvatsku osvojili na 26. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi održanoj od 13. do 20. srpnja u Tajvanu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvorilo je javnu raspravu o Nacrtu Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja Građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje škole.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta završilo je javnu raspravu o Nacrtu nastavnog Plana i programa katoličkog vjeronauka za trogodišnje srednje škole.
 
Vlada Republike Hrvatske zaprimila je 20 milijuna eura od Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za provedbu Drugog projekta tehnologijskog razvoja (STP II).
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta analiziralo je pristigla očitovanja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Pravilnika o studentskoj ispravi. Rezultate analize objavljujemo u obliku sažetka obrazloženja o provedenom postupku savjetovanja.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta otvara javnu raspravu o Nacrtu prijedloga Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju.
 
Objavljen je poziv za dostavu projektnih prijedloga nove pilot inicijative ''START - Danube Region Project Fund'' namijenjene financiranju dijela većeg projekta ili manjega projekta u cijelosti. Projekti trebaju imati učinak na dunavsku makroregiju, a trebaju ih  provoditi najmanje dvije zemlje dunavske makroregije u razdoblju do jedne godine.
 
Ruski radio - televizijski kanal Kultura (VGTRK) organizira XV. međunarodno televizijsko natjecanje mladih glazbenika pod nazivom "Orašar" u Moskvi od 9. do 12. prosinca 2014. godine. Natjecanje se odvija u tri kategorije i namijenjeno je mladim glazbenicima od 14-15 godina starosti. Cilj natjecanja je osvijestiti javnost o važnosti glazbenog obrazovanja djece i mladih, pronaći nove mlade talente i omogućiti im daljnje razvijanje u vidu njihove muzikalnosti.
 
Na temelju članka 29. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 87/08., 86/09., 92/10., 105/10. -  ispravak, 90/11., 16/12., 86/12. i 94/13.) (u daljnjem tekstu: Zakon) Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje Javni poziv radi prikupljanja prijava osnovnih škola zainteresiranih za provedbu Eksperimentalnog izbornog programa Građanskog odgoja i obrazovanja za VIII. razred osnovne škole u školskoj godini 2014./2015. (u daljnjem tekstu: Program), jedan (1) sat tjedno, odnosno 35 sati godišnje.
 
Japanska zaklada Matsumae International Foundation objavljuje natječaj za stipendije za istraživački boravak u Japanu.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je, u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Europskog socijalnog fonda, Prioriteta 3. Unaprjeđenje ljudskog kapitala u obrazovanju, istraživanju i razvoju  Mjere 3.1. Unaprjeđenje obrazovanog sustava, objavilo Poziv na dostavu projektnih prijedloga Unapređivanje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira s ciljem unapređenja kvalitete visokog obrazovanja kroz razvoj i provedbu HKO.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta raspisuje Natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. koji je otvoren do 22. rujna 2014. godine. Ministarstvo poziva udruge koji su programski usmjerene na rad s djecom i/ili mladima da se prijave na Natječaj. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 8.000.000,00 kn.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavljuje javni poziv za predlaganje kandidata za imenovanje po osam sektorskih stručnjaka za svako od sljedećih sektorskih vijeća:
I. Poljoprivreda, prehrana i veterina
II. Šumarstvo i drvna tehnologija
VI. Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija
VII. Elektrotehnika i računarstvo
X. Turizam i ugostiteljstvo XXI. Odgoj, obrazovanje i sport
 
Natjecanje "Juvenes Translatores" od 2007. godine organizira Glavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije s namjerom povezivanja europskih i građanskih, obrazovnih i gospodarskih težnji.
 
Natječaj  je usmjeren prema povećanju broja istraživača kojima je pružena potpora u profesionalnom razvoju kako bi se osigurali preduvjeti za znanstvenu izvrsnost, međunarodnu vidljivost istraživanja te njihovu društvenu i gospodarsku relevantnost.
 
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta koordinira dodjelu državne potpore za istraživačko-razvojne projekte, na temelju Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju (Narodne novine, broj: 123/2003, 198/2003, 105/2004, 174/2004, 2/2007 - OURH, 46/2007, 45/2009, 63/2011, 94/2013, i 139/2013).
 
Video sadržaj
 • Novi_ciklus_natjecaja_ZP.jpg
  Novi ciklus natječaja znanstvenih projekata
 • Predstavljanje_ZO.jpg
  Predstavljanje programa zdravstvenog odgoja
 • Kurikulum.jpg
  Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut!
 • e-upisi.jpg
  Počeli e-upisi u srednje škole
Prikaži sve >